GEROOKTE STEUR EN AARDAPPELFRITTATA

Attilus recipe

INGREDIËNTEN

Voor 1 persoon.

Scharreleieren3
Dikke room2 eetlepels
Geraspte Parmezaanse kaas10 g
Olijfolie1 eetlepel
Boter2 eetlepels
Gekookte nieuwe aardappelen, in plakjes100 g
Gerookte steur50 g
Lente-uitje, in plakjes1
Klein bosje dilleblaadjes
Blaadjes van een klein bosje peterselie
Rode ui, fijn gesnipperd½
Middelgrote augurk, in blokjes1
Karnemelk2 eetlepels
Mierikswortel1 theelepel
Zout en peper naar smaak

METHODE

1. In een kommetje klop de eieren, de room en de Parmezaanse kaas, en breng op smaak met zout en peper.

2. In een kommetje meng de karnemelk en mierikswortel, en breng op smaak met zout en peper.

3. Verwarm de grill tot deze heet is.

4. In een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag verhit de olie en smelt de boter op matig vuur. Als de boter begint te schuimen voeg het eimengsel toe en roer het mengsel een aantal malen door. Sprenkel over de nieuwe aardappelen, steur en lente-uitjes.

5. Zet onder de gril tot de eieren net gaar zijn. Verwijder de pan en laat even afkoelen.

6. Vlak voor het opdienen, sprenkel de kruiden, rode ui en augurk, en giet de karnemelk dressing erover.

Onze producten