GEBAKKEN SINT-JAKOBSSCHELPEN MET KAVIAAR

Attilus recipe

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen.

Melk100 ml
Dikke room100 ml
Water50 ml
Bloemkool, in kleine roosjes1 kleine
Boter1 eetlepel
Zout en peper
Olijfolie2 eetlepels
Bloedworst, in plakken gesneden200g
Grote jakobsschelpen, kuit verwijderd12
Royal Siberische kaviaar50 g
Gemengde jonge slablaadjes, gewassen 1 eetlepel extra vierge koolzaadolie om te sprenkelen100 g

METHODE

1. Verwarm de melk, room en het water in een middelgrote pan, voeg de bloemkool toe en kook op een matig vuur met een deksel op de pan totdat de bloemkool zacht aanvoelt, ongeveer 8 tot 10 minuten.

2. Meng de bloemkool en boter in een blender tot deze mooi glad is. Doe het mengsel in een steelpan en breng op smaak met zout en papier.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de bloedworst 2 minuten aan elke kant, of totdat de bloedworst krokant is. Verwijder uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.

4. Zet het vuur hoger en bak de jakobsschelpen 1 minuut aan beide kanten. Verwijder uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.

5. Verwarm de bloemkoolpuree en verdeel deze over de 4 verwarmde borden, plaats de sint-jakobsschelpen, bloedworst, kaviaar en jonge slablaadjes erop. Besprenkel met de koolzaadolie en serveer.

Onze producten