AARDAPPELRÖSTI MET GEROOKTE STEUR

Attilus recipe

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen.

Maris Piper aardappelen, geschild400 g
Gesmolten boter100 g
Zout en peper naar smaak
Crème fraîche4 eetlepels
Klein bosje bieslook, fijngehakt
Gerookte steur200 g

METHODE

1. Snijd de aardappelen in plakjes van 1 mm dik. Leg de aardappelschijfjes in stapels en snijd ze in zo dun mogelijke reepjes.

2. Leg ze 5 minuten in een grote kom met ijskoud water. Dit verwijdert alle overtollige zetmeel uit de aardappelen waardoor ze krokanter worden.

3. Giet af en dep de aardappelen droog met keukenpapier.

4. Doe de gedroogde aardappelen in een middelgrote kom. Voeg de gesmolten boter toe, en breng op smaak met zout en peper.

5. Verwarm de oven voor op 180°C.

6. Verhit een middelgrote koekenpan met een anti-aanbaklaag. Verdeel de aardappelen gelijkmatig over de pan en bak ze in 5 minuten zachtjes bruin terwijl u ze plat drukt.

7. Doe de rösti in de koekenpan in de oven en bak 10 tot 15 minuten of totdat deze goudbruin is. Haal de pan uit de oven en draai de rösti om. Zet terug in de oven voor 10 tot 15 minuten of tot het geheel goudbruin en knapperig is.

8. Haal de pan uit de oven en laat even afkoelen.

9. Snijd de rösti in 4 stukken.

10. Verdeel over 4 borden en serveer met de crème fraîche, bieslook en steur.

Onze producten