TARTAAR VAN MEXICAANSE TONIJN

Attilus recipe

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen.

Verse tonijn200 g
Ansjovisfilet1
Augurkjes, in plakjes4
Rijpe tomaat, fijngehakt1
Extra vierge olijfolie4 eetlepels
Sjalotjes, in dunne plakjes2 kleine
Komijnzaad, geroosterd½ theelepel
Kleine kappertjes1 theelepel
Gedroogde oregano½ theelepel
Kleine rode chilipeper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
Klein bosje verse koriander, fijngesneden
Geraspte schil en sap van limoen1
Sap van een sinaasappel½
Zout en peper
Zuurdesembrood4 sneetjes
Knoflookteen, in tweeën gesneden1
Zure room4 eetlepels
Kaviaar30 g
Een paar rucolablaadjes voor de garnering
Eetlepel extra vierge olijfolie om te sprenkelen1

METHODE

1. Snijd de tonijn met een scherp mes in reepjes en snijd elk reepje in de lengte in tweeën. Leg alle reepjes horizontaal op uw snijplank. Snij de tonijn nu in zo klein mogelijke dobbelsteentjes.

2. Doe de tonijn in een middelgrote kom en zet apart.

3. Plet de ansjovisfilet tot een pasta met de achterkant van een mes en doe in een kommetje. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Voeg nu de tonijn toe, en breng op smaak met peper en zout.

4. Rooster het zuurdesembrood tot een lichtbruine kleur, wrijf de knoflook over het brood en besmeer met zure room.

5. Verdeel het tonijnmengsel over de 4 geroosterde stukken brood, garneer met kaviaar en serveer met een beetje gemalen peper, rucolablaadjes en olijfolie.

Onze producten