DE COMEBACK VAN KAVIAAR

Kaviaar heeft, vanuit een hachelijke situatie, een ongelooflijke comeback ondergaan.

Aan het einde van de twintigste eeuw stond de mondiale markt voor kaviaar onder zeer grote druk. Uiteraard kunnen alleen eitjes afkomstig van steur echt kaviaar worden genoemd en er was altijd al een relatief tekort aan deze majestueuze vis in het wild. Het verlangen naar topkwaliteit steurkaviaar zorgde ervoor dat de vraag sneller steeg dan het aanbod kon bijhouden, en een combinatie van overbevissing en de bouw van dammen, waardoor de vissen niet terug konden keren naar hun paaigronden, zorgde voor een snelle uitputting van de wilde steurpopulaties. Op een gegeven moment zag de toekomst van de industrie, en daardoor de delicatesse zelf, er zeer somber uit.

Maar de laatste 15 jaar is er sprake van een geleidelijke verandering in de manier waarop kaviaar geproduceerd en verwerkt wordt. De tijd dat steur voor de eitjes werd gestroopt zijn vrijwel over. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de internationale wetten en voorschriften in de hele wereld zijn aangescherpt. Het is echter alleen doeltreffend gebleken door de ontwikkeling van een goed alternatief.

Gelukkig is er enorm veel geïnvesteerd in aquacultuur, aangezien de markt voor kaviaar dicht in de buurt van het breekpunt kwam. Alle soorten steur (en er zijn meer dan 25 soorten over de gehele wereld) staan nog steeds als bedreigd vermeld, maar ze staan niet langer op de rand van uitsterven vanwege de introductie van duurzame kweekmethoden door een nieuwe generatie kaviaarproducenten.

Steur wordt nu in gevangenschap gekweekt waar de vissen nauwlettend gevolgd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld in onze visserij in Jessen, Duitsland. Wij weten dat de exclusieve smaak van onze karakteristieke Royal Oscietra en Royal Siberische kaviaar alleen bereikt kan worden door de strengste milieunormen en viskweeknormen te volgen. Duurzame aquacultuur is niet alleen essentieel voor het behoud van de wilde steurbestanden voor toekomstige generaties, maar ook om ervoor te zorgen dat alleen de allerbeste kaviaar wordt geproduceerd. Of u nu kaviaar koopt bij uw plaatselijke delicatessenwinkel in Londen of online, onze hoge normen voor het kweken van de steur zorgen telkens weer voor consistentie en superieure kwaliteit.

Wij hopen dat de passie en expertise die we in ons bedrijf Attilus Caviar steken duidelijk tot uiting komen wanneer u onze producten proeft. Wij proberen ook een voorbeeld te geven hoe er duurzaam gekweekt kan worden en blijven onze rol spelen in de terugkeer van kaviaar als 's werelds meest elitaire natuurlijke lekkernij.

Onze producten